Šola zdravja

PRVA OBLETNICA SKUPNE TELOVADBE ČLANIC ŠOLE ZDRAVJA, SKUPINA SAVA

Članice skupine Šole zdravja Sava smo 9. oktobra 2014 praznovale prvo obletnico skupne vadbe. Telovadile smo vsak dan, razen nedelj in praznikov. V povprečju je telovadilo 9,5 članic od skupno 19  včlanjenih. Na povabilo  k praznovanju so se nam pridružile skupine telovadk Šole zdravja iz Litije, Šmartna, Kresnic in Domžal. Posebno ponosne smo, da so se nam pridružili otroci z učitelji in vzgojitelji iz OŠ in vrtca Sava, saj je naše praznovanje sovpadalo tudi s tednom otroka. Slavnostni gostji in govornici sta bili predsednica Šole zdravja ga. Zdenka Katkič in podžupanja Občine Litija ga. Lijana Lovše. Uvodni govor je imela ga. Darja Zupančič. Del dogodka je posnela naša lokalna televizija ATV. Praznovanje je potekalo sproščeno, s slavnostnimi  govori,  telovadbo, petjem in kasneje  s pogostitvijo. Članice smo pripravile domače dobrote in tudi za žejo je bilo poskrbljeno. Druženje smo zaključili s prijetnim občutkom, da lahko posamezniki z dobro voljo vplivamo na dobro počutje krajanov, se povezujemo z lokalno skupnostjo in gradimo odnose tudi širše po Sloveniji.

Hvala vsem, ki ste se praznovanja udeležili, hkrati pa v našo sredino vabimo vse,  ki si tega želijo.

V imenu skupine zapisala:  Alenka Koprivnikar

Fotografije: Metka Lamovšek

photo 4 (2) photo 4 (1) photo 2 (3) photo 2 (4) photo 3 (2) photo 5

Ideja Društva šola zdravja «Vsak trenutek je lahko nov začetek » je spodbudilo posameznice k razmišljanju o ustanovitvi jutranje telovadbe tudi pri nas na Savi. V naši bližini že delujejo skupine Litija, Šmartno in Kresnice, širše pa delujejo skupine po celi Sloveniji.

Veliko ljudi v času upokojitve, izgubi službe ali drugih vzrokov obmiruje. Človek pa je družabno bitje, ki potrebuje družbo, bližino, pozornost in če pri tem lahko naredi tudi kaj za svoje zdravje je to še zlasti pomembno.
Z velikim odzivom krajank, včlanjenih nas je 16, je skupina uradno začela delovati 09.10.2013. Telovadimo vsak dan (razen nedelj in praznikov), na igrišču ob gasilskem domu ob 8.00 uri. Telovadba traja pol ure, primerna pa je za vse starostne skupine in temelji predvsem na razgibavanju sklepov in mišic.

 

V svojo sredino vabimo vse, ki si želijo svoje zdravje okrepiti, se družiti in se z nami tudi poveseliti.
Vljudno vabljeni!