Športno društvo Sava

Predstavitev športnega društva Sava 

Športno društvo Sava je bilo ustanovljeno leta 1996 z namenom izboljšanja kakovosti življenja krajanov, ki so jim šport, rekreacija in zdrav način življenja del vsakdanjika. Sestavljajo ga člani z različnimi usmeritvami in cilji, vse pa povezuje ljubezen do športa ter želja po druženju. Društvo šteje približno 100 članov, starih od 15 do 70 let. Slogan društva je »Zdrav duh v zdravem telesu«.

V društvu organiziramo različne aktivnosti in dogodke, ki so v prvi vrsti namenjeni krajanom Save:

  • Nogometni turnir štirih dežel (30.04.)
  • Kolesarski vzpon na Zasavsko goro (ob praznovanju krajevnega praznika, 20.09.)
  • Turnir malega nogometa na asfaltni površini
  • Smučanje (8.02.)
  • Zimska liga v športni dvorani Litija
  • Udeležba na drugih različnih turnirjih
  • Sodelovanje pri ostalih akcijah (gasilske akcije, čistilna akcija »Očistimo Slovenijo«, humanitarne akcije)
  • Udeležba na Litijskem teku od praznovanju občinskega praznika (junij)

 

Cilj društva je zagotoviti boljše pogoje delovanja društva ter ponuditi svojim krajanom večjo in raznoliko ponudbo športnih aktivnosti, ter boljše delovanje v dobro tistih, ki si tega želijo.

Ekipna slika članov nogometne ekipe ŠD Sava z zadnje tekme zimske lige 2015 in pa “klubski prostori društva”

Foto: Luka Tomše

ribič 1 ribič 2 ribič 3 šd sava

Aktivnosti in dogodki ŠD Sava

ŠD Sava & Objem topline v septembru 2015

Pred vrati so športni dogodki (kolesarski vzpon, pohod, tenis in namizni tenis, ter morda še kaj), ki jih bo naše društvo organiziralo meseca septembra v sklopu praznovanja krajevnega praznika. Svojim članom in vsem krajanom želimo ponuditi več. Želimo tudi, da bi obisk prestopil naše krajevne meje, zato vabimo prav vse! Za samo izvedbo je potrebno ogromno truda, volje in zavzetosti posameznikov, ter zadosten vir finančnih sredstev. Zato se je ŠD Sava prijavilo v dobrodelno akcijo  podjetja Studio Moderna – Objem topline, ki pomaga društvom in ostalim neprofitnim organizacijam, da lažje pridejo do zastavljenih ciljev.

 

Ker je uspeh odvisen od Vas, potrebujemo Vašo pomoč, ki Vas ne stane nič, razen minuto časa, da nam na spletni strani http://objemtopline.dormeo.net/ podarite objem, ter tako glasujete za ŠD Sava. Organizacija, ki v določenem mesecu prejme največ »spletnih objemov« – vaših klikov, lahko od Studia Moderna prejme denarno podporo. Ta bi bila za nas še posebno dobrodošla.

Od 01. 09. do 30. 09. 2015 PODARITEVaš objem VSAK DAN!

Delite naše povabilo in ga širite med prijatelje in znance, kajti v slogi je moč. Stopimo skupaj, da dosežemo nov cilj!

Pravila glasovanja in navodila za registracijo glasovanja ter vse ostale informacije najdete na spletni strani, vsak pa lahko iz svojega e-mail naslova glasuje le 1x na dan.

 

Vljudno vabljeni k sodelovanju!

ŠD Sava

 

ZAHVALA

Dragi člani ŠD Sava, krajani, prijatelji in vsi znanci, ki ste podprli akcijo Objem topline – z vašimi objemi smo dosegli naš cilj, ter dokazali, da zmoremo, če je le volja. In volje je bilo več kot dovolj!

Z vašo pomočjo smo korak bližje nakupu defibrilatorjev za KS Sava, za kar se vam zahvaljujemo iz srca!

ŠD Sava

 Objem topline v januarju 2015

V letošnjem letu se Športno društvo Sava pridružujemo KS Sava v akciji zbiranja sredstev za nakup  defibrilatorjev, kajti nikoli ne vemo kdaj bomo njegovo pomoč potrebovali ravno mi. Zato smo se odločili, da tudi naše društvo pristopi k akciji Objem topline. Več o tem na povezavi: http://objemtopline.dormeo.net/

Najpogostejši vzrok smrti v Sloveniji so bolezni srca in ožilja. V Sloveniji vsak dan doživi srčni zastoj deset ljudi, od teh jih polovica umre takoj, kar pomeni, da zaradi nenadnega srčnega zastoja dnevno umre kar 5 do 6 oseb, kar predstavlja okoli 12 odstotkov vseh naravnih smrti.

V svetu vrhunskega in tudi množičnega rekreativnega športa se v zadnjih letih pojavlja vse več primerov nenadnega zastoja srca. Žal tudi vsi športniki niso zdravi. Nenadna srčna smrt je vedno bolj razširjena tudi med mladimi športniki. Pogost vzrok so obolenja srca in srčnega ožilja. Nekatere mednarodne športne zveze že zahtevajo od organizatorjev, da so ustrezno pripravljeni in sposobni pomagati v primeru potrebe.

Avtomatski zunanji defibrilatorji so aparati, ki so lahko prenosljivi. Aparati bi morali biti stalno prisotni tudi na športnih prireditvah, saj so zaradi svoje praktičnosti lahko prenosljivi in tako uporabni tudi za prireditve, ki se organizirajo na prostem.

Raziskave kažejo, da je možnost za preživetje ob zastoju srca kar 74 % večja, če je v bližini dogodka nameščen avtomatski zunanji defibrilator. Možnosti za preživetje se z vsako minuto zamude zmanjšajo za 10 %.

In ravno zato vas vljudno prosimo, podarite nam »Objem topline« vsak dan v času akcije, ki teče od 01. 01. do 31. 01. 2015, tako da s klikom na http://objemtopline.dormeo.net/ glasujte za ŠD Sava.

Veselimo se novih članov, prijateljev, podpornikov ter novih idej, ki bodo izboljšale delovanje našega društva in lokalne skupnosti.

Pristopno izjavo za članstvo dobite pri predsedniku društva  Luki Tomše na naslovu: luka.tomse.14@gmail.com.

Prisrčno vabljeni k delovanju in sodelovanju!

*************************************************************************************************

 Utrinki s prireditev, ki jih pripravlja ŠD Sava, v besedi in sliki

Nogometni turnir štirih dežel

Vsako leto pripravljamo Nogometni turnir štirih dežel, ki se tradicionalno odvija na kresni večer, to je 30. aprila.Priprave na dogodek potekajo intenzivno že en teden prej, saj s tem ni malo dela. Pridne roke naših športnikov in ostalih krajanov KS Sava pa pripomorejo k temu, da se ob tem večeru lahko pogrejemo tudi ob kresu. Pred prižigom kresa se med seboj pomerijo v nogometnem turnirju naše 4 vasice in sicer: Sava, Ponoviče, Leše in Spodnji Log. Tekmovalnosti in fair-playa nam ne manjka. Po napornem nogometnem popoldnevu, je zvečer poskrbljeno tudi za družabni del. Tako ne manjka ne hrane, pijače, nitni glasbe.

DSC04082 DSC04178 DSC04353 DSC04367DSC04403 DSC04451 DSC04458 DSC04465 DSC04472

Kolesarski vzpon na Zasavsko goro

Prav tako že tradicionalni dogodek našega društva je kolesarski vzpon na Zasavsko goro, ki se odvija se vsako leto ob krajevnem prazniku, to je 20. septembra. Zbor kolesarjev je pri klubskem prostoru »Ribič«, kjer tekmovalci uredijo vse formalnosti, poravnajo startnino, prevzamejo številke in majice. Start je pred gasilskim  domom, pot pa nas vodi po ozki dolini ob potoku Kobiljek, ki se vzpenja vse do vrha. Na cilju nas pričaka zaslužena malica. Sledi podelitev in druženje. Vsako leto imamo okoli 30 kolesarjev, razdeljenih v dve kategoriji, moška in ženska. Nagrade podelimo najboljšim trem v vsaki kategoriji, zadnji pa dobi posebno priznanje »Polžek«.

Preberite tudi poročilu o kolesarskem vzponu v letu 2014 na tem linku  Kolesarski vzpon na Zasavsko goro , kjer sta bila zmagovalca v moški in ženski kategoriji zakonca Prijatelj.

2013-09-21 09.59.36 2013-09-21 10.00.41 2013-09-21 11.39.22 2013-09-21 11.40.53

Turnir malega nogometa

V sodelovanju s PGD Sava vsako leto organiziramo turnir v malem nogometu na asfaltu. Povabljenih je 8 ekip. Turnir se običajno zavleče pozno v noč in tako nastane t.i. nočni turnir. Povabljene so ekipe iz Litije, Šentlamberta, Tirne, Zagorja, Vač in ostalih okoliških ekip. Turnir vsako leto pridobiva na prepoznavnosti in veličini. Da gledalci in navijači ne omagajo, za njih poskrbi PGD Sava s hrano in pijačo, športniki pa poskrbimo za vse ostalo.

MLADINCI 2013-06-06 20.36.11

 

 

Smučanje

8. februarja na kulturni praznik smo tudi v našem društvu dejavni. Prav kulturno se vsako leto postavimo na smuči in organiziramo smučanje. Trudimo se popestriti smuko in vsako leto zamenjati lokacijo, če nam le dopuščajo vremenske razmere. Po celodnevnih zimskih radostih je na vrsti še skupna večerja ter čas za sprostitev in klepet, nato pa povratek nazaj proti domu.